Alicina síť, Kate Quinn

Rok 1915.Mladičká Eve Gardinerová zatouží vymanit se konvencím a přispět válečnému úsilí více, než umožňuje typická ženská role ošetřovatelky. Když ji osloví vysoce postavený důstojník britské armády a nabídne jí místo špionky v okupované Francii, nezaváhá ani vteřinu. V Lille zaujme nebezpečnou úlohu v rozsáhlé síti tajných agentek, které velí samotná „královna špehů“ s krycím jménem Alice.Rok 1947.Americká studentka vysoké školy Charlie St. Clairová má malý problém. Podařilo se jí neplánovaně otěhotnět a teď ji její francouzská maman vláčí na tajný zákrok do Evropy. Jenže Charlie má jiný plán. Touží najít svoji sestřenici a nejlepší přítelkyni z dětství Rose, která zmizela ve zmatku druhé světové války. Jediná stopa, kterou má, ji zavede do Londýna, k zahořklé ženě pomalu se upíjející k smrti.Tou ženou není nikdo jiný než Eve Gardinerová.

Tisková zpráva, dne 19. listopadu 2018

 

Alicina síť – jedna nejčtenějších knih světa – fascinující a napínavý příběh špiónů z první a druhé světové války

 

Dvě ženy, obě nepodléhající konvencím doby. Jedna je špiónka pracující v síti Alice Network ve Francii během války, druhá nekonvenční a prominentní Američanka hledající sestřenici v Londýně roku 1947, jejich osudy se spojí v podmaňujícím příběhu plného odvahy a vykoupení, v románu Alicina síť.

 

„Kate Quinn zabrnká na každou strunu lidských emocí příběhy, jež překlenují kontinenty a desetiletí, aby se spojily v jednom explozivním závěru.“ M. Jefferson

 

„Úžasný historický román… Tohle si prostě musíte přečíst!“  Historical Novel Society

 

„Kate Quinn se představuje jako jedna z nejlepších současných autorek. Dějová linka je doladěná do posledního detailu, tempo doslova dechberoucí a styl vyprávění barvitý, říznutý akorát tím správným množstvím podrobností. Fanoušci historických, špionážních a napínavých románů si užijí každičkou stránku…“  BookPage

 

Trailer na knihu naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=6RsUHiT9mbg

 

Kate Quinn, Alicina síť (The Alice Network), pro české čtenáře tuto výjimečnou knihu přeložila Lenka Faltejsková.

 

Rok 1915.

Mladičká Eve Gardinerová zatouží vymanit se konvencím a přispět válečnému úsilí více, než umožňuje typická ženská role ošetřovatelky. Když ji osloví vysoce postavený důstojník britské armády a nabídne jí místo špionky v okupované Francii, nezaváhá ani vteřinu. V Lille zaujme nebezpečnou úlohu v rozsáhlé síti tajných agentek, které velí samotná „královna špehů“ s krycím jménem Alice.

Rok 1947.

Americká studentka vysoké školy Charlie St. Clairová má malý problém. Podařilo se jí neplánovaně otěhotnět a teď ji její francouzská maman vláčí na tajný zákrok do Evropy. Jenže Charlie má jiný plán. Touží najít svoji sestřenici a nejlepší přítelkyni z dětství Rose, která zmizela ve zmatku druhé světové války. Jediná stopa, kterou má, ji zavede do Londýna, k zahořklé ženě pomalu se upíjející k smrti.

Tou ženou není nikdo jiný než Eve Gardinerová.

 

Několik fakt

Alicina síť je jednou z nejprodávanějších knih po celém světě, umístila se na 4. místě v kategorii nejlepší historický román roku 2017. Jen v Evropě byla práva prodána do 26 zemí, na GoodReads ji hodnotilo téměř 90 000 čtenářů s výsledkem 4,26 z 5 (čísla jsou podobná jako u Doerrova románu Jsou světla, která nevidíme po roce v prodeji).

Práva na zfilmování pořídila Tristar Television s producenty Doug Robinson a Alison Greenspan.

 

O autorce

Kate Quinn pochází z jižní Kalifornie. Vystudovala Bostonskou univerzitu, píše zejména historické romány, které jsou překládány do mnoha jazyků. S manželem a dvěma černými psy žije v San Diegu, má ráda operu, akční filmy, vaření a  Boston Red Sox.

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!