Nic není, jak se zdá

Psychothriller Chlapec v parku je velmi chytře koncipovaný příběh, který vypráví autor v zajímavém a někdy i poetickém stylu psaní, jenž mě rychle připoutal ke knize.

Psychothriller Chlapec v parku je velmi chytře koncipovaný příběh, který vypráví autor v zajímavém a někdy i poetickém stylu psaní, jenž mě rychle připoutal ke knize. Postava hlavního protagonisty je popsána opravdu skvěle a hlavní hrdina se mi vybavoval jako konkrétní osoba. Jak si žánr žádá, napětí vzniká hned na začátku knihy a je navíc okořeněné tajemstvím. Čtenář po dlouhou dobu zůstává v nejistotě a v pochybnostech o přesném pozadí vyprávěných dějů. V průběhu knihy zůstává napětí na vysoké úrovni a finále je prakticky až do konce nepředvídatelné. Autor se zabývá problematikou zneužívání dětí v kontroverzním tématu, kdy se odhalují nejtemnější vzpomínky.
Sama jsem byla překvapena, jak se nakonec vyvíjel děj vycházející od bodu zmizení malého chlapce … Interesantní byla konfrontace hrdiny s vlastní temnou minulostí a spojitostí s krutou dvojnásobnou vraždou. Proč to všechno? Kam až může vést brutální domácí násilí?
Tato kniha může posloužit také jako učebnice pro ty, kteří si hledají partnera, protože dokládá, jaké důsledky může mít dlouhodobě prožívané domácí násilí a jak velké nebezpečí představuje partner – násilník a agresor.
Když jsem si uvědomila tu bezbrannost obětí proti pachateli domácího násilí, přepadl mě pocit velké lítosti, a proto se chci během mého studia věnovat problematice domácího násilí také v mé diplomové práci.

Hodnocení 100%      Autor recenze klarabooks

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!