Naďa Horáková, Hrob třinácté panny

Lada Nevrtalová přijíždí do malé vesnice, aby převzala dědictví po své svérázné pratetě Anně. Starý dům je však velmi nevhodné obydlí pro mladou dívku – stojí na samotě, navíc v blízkosti opuštěného hřbitova opředeného podivnou historií. Lada se brzy přesvědčí o tom, že pověry mají na venkově stále pevné kořeny a že na nich opravdu může něco být. Podivné, téměř hororové události, které se kolem Lady dějí, vyústí až ve vraždu a v ohrožení života se ocitá i ona sama…Výjimečný detektivní román plný strhujících zvratů od jedné z nejlepších současných autorek a scenáristek.

Nový thriller Hrob třinácté panny aneb i v malebné moravské vísce se mohou dít hrůzné věci…

 

Výjimečný detektivní román plný strhujících zvratů od jedné z nejlepších současných autorek a scenáristek.

 

Rodačka z jihomoravských Ratíškovic Naďa Horáková je povoláním učitelka na základní škole v Mutěnicích. Psaní knih je pro ní relax. A je v tom hodně dobrá…

Na kontě má na dvě desítky titulů, z nichž většinou jsou to historické romány (Brněnské židovky, Brněnské nevěstky, Ženy na pranýři, atd.) anebo detektivky (Falešná kočička, Tři v kruhu, Vlk na vodítku a další).

Je však také spoluautorkou scénářů a námětů televizního seriálu Policie Modrava a nedávno jí vyšla kniha Tajnosti sborovny (soubor vtipných fejetonů a perliček ze školního prostředí inspirovaných jejím povoláním).

 

Její nejnovější kniha s názvem Hrob třinácté panny je detektivní román s prvky hororu situovaný do malé moravské vesničky, kam přijíždí hlavní hrdinka Lada Nevrtalová převzít dědictví po pratetě Anně. Stará vila na samotě je však velmi nevhodné obydlí pro mladou dívku, zvláště když v jeho blízkosti leží opuštěný hřbitov opředený podivnou historií. Lada se brzy přesvědčí o tom, že pověry mají na vesnici stále pevné kořeny a že na nich opravdu může něco být. Velmi podivné, téměř hororové události, které se kolem Lady dějí, vyústí ve vraždu a zdá se, že v ohrožení života je i ona sama. Ovšem najdou se hned tři mužní ochránci, kteří by jí rádi poskytli pomocnou ruku. Lada se ocitá před zásadní životní otázkou, komu věnuje svou důvěru.

 

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!