Vlastimil Vondruška, Duch znojemských katakomb

Vlastimil Vondruška, Duch znojemských katakombOldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Vše je předem dohodnuto a jde jen o to, aby se ochota ze smíru veřejně potvrdila. Purkrabí znojemského hradu proto očekává spíše dvorskou slavnost než ostrou půtku vyslanců. Jenže hned druhý den zmizí jeden z mladých českých šlechticů. Je to o to víc znepokojivé, že o čtyři roky dříve tu stejně nevysvětlitelně zmizel jeho starší bratr. K dovršení všeho se duch staršího bratra objeví přímo na hradě a pak zmizí v tajemných katakombách, jimiž je město pod zemí doslova protkáno.

Oldřich z Chlumu znovu na místě činu, Vlastimil Vondruška příběh umístil do Znojma

Dvacátý čtvrtý dobrodružný příběh středověkého šlechtice a detektiva Oldřicha z Chlumu pod názvem Duch znojemských katakomb vyjde v nakladatelství MOBA v úterý 5. února.

Jak už název napovídá, Vlastimil Vondruška zavede čtenáře do Znojemského hradu a jeho tajemných katakomb.

Kniha bude pokřtěna 27. února v 19:30 ve znojemském klubu Harvart – pozvánka v příloze.

Vlastimil Vondruška, Duch znojemských katakomb

Oldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Vše je předem dohodnuto a jde jen o to, aby se ochota ze smíru veřejně potvrdila. Purkrabí znojemského hradu proto očekává spíše dvorskou slavnost než ostrou půtku vyslanců. Jenže hned druhý den zmizí jeden z mladých českých šlechticů. Je to o to víc znepokojivé, že o čtyři roky dříve tu stejně nevysvětlitelně zmizel jeho starší bratr. K dovršení všeho se duch staršího bratra objeví přímo na hradě a pak zmizí v tajemných katakombách, jimiž je město pod zemí doslova protkáno.

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!