Komunito, trp!

MOBA

Detektivka z amiškého prostředí od americké spisovatelky Lindy Castillo s názvem Slib mlčení uhranula mnoho čtenářů.

Dlouho mě takhle silně nemrazilo. A že jsem tedy zvyklý skoro denně číst severské kruťárny. Byl jsem silně vyveden z vnitřní rovnováhy. Prý žena neumí napsat kvalitní thriller? Kravina! Ženy mužům nejenom zdárně konkurují, ale mnohdy je v něčem i předčí.

Příběhy Lindy Castillo jsem vždycky zahlédl jen z povzdálí, tedy z vitrín knihkupectví, protože mě k sobě nepřitahovaly obálkou a ani anotací. Ach běda, jaká to byla monstrózní chyba. Přišel jsem totiž o kvalitně vypracovanou zápletku, která vás přivede do amerického městečka kdesi v Ohiu. Trochu mi to připomíná Kingova gotická a krutá místa, přesto se toho o Painters Mill moc nedozvíme. Proč? Důležití jsou lidé, kteří zde žijí, a události, které se tam odehrávaly a stanou.

Mrazivá noc a brutální vražda mladé dívky, která všem připomene šestnáct let starou minulost, se znovu probouzí. Nejen v podobě nových obětí s vyřezaným římským číslem ale i v hlavě policejní šéfky Kate Burkholderová, která si je jistá, že vraha jako malá brokovnicí zastřelila. Nebo ne? Je možné, že zastřelení přežil? Kdo by jej mohl napodobovat?

Otázek přibývá každou stránkou a odpovědi amišské komunity jsou strohé. Cítíte odevšad odměřenost a prázdnost, přitom mohou být tím, kdo vše vyřeší. Ale nestane se tak. Dlouho se mi nepodařilo najít dílo, kde bych se alespoň chvilku nenudil, dokonce i vyšetřování mi přišlo chvílemi zábavné a nadnesené. A najít vraha dřív než policie se mi nepodařilo, přitom byl tak blízko. Snad příště.

Hodnocení 100% Jack333  Databazeknih.cz

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!