Svůj příběh neskryješ

INK - Tajemství kůže od Alice Broadway je novinkou od nakladatelství MOBA, která většině čtenářů vyrazila dech. A já teď musím naprosto otevřeně přiznat, že do této skupiny patřím i já.

INK - Tajemství kůže od Alice Broadway je novinkou od nakladatelství MOBA, která většině čtenářů vyrazila dech. A já teď musím naprosto otevřeně přiznat, že do této skupiny patřím i já. Nejprve mi kniha vyrazila dech svým vzhledem: jednak svou vazbou (miluji tyhle tvrdší paperbacky, které vychází v zahraničí), potom obálkou. Ta je opravdu skvostná. Už jenom z tohoto důvodu tohle dílo potřebujete ve své knihovně, protože mezi ostatními bude jednoduše zářit. Fakt. A teď to nejdůležitější: skvostný je i samotný příběh.

Námět celého vyprávění je bravurně vymyšlený. Dovedete si představit, že by celá vaše minulost byla jednoduše zaznamenána na vašem tělem? Zapsána do kůže? Nic byste nemohli skrýt, protože by stačil jediný pohled na vaši kůži a všem by bylo jasné, co jste vlastně zač. Každý si v sobě neseme svou minulost. Obvykle však nebývá vidět na první pohled. A pokud si nedovedete představit, jak by takový svět fungoval, tak se vrhněte do čtení.

Dokud uchováváme slova, obrazy a okamžiky vyryté ve své kůži, naše příběhy vydrží navěky.

Hlavní hrdinkou je šestnáctiletá Leora, která stojí před důležitým životním rozhodnutím. Musí si vybrat své povolání. Odjakživa chce být tatérka. Má však několik poměrně vzácných schopností, takže se zdá, že tato dívka si bude moci vybírat. Pak ji však zemře otec. A jeho smrt rozpoutá kolotoč událostí, kterým se Leora bude muset postavit čelem. A věřte, že to pro ni vůbec nebude jednoduché. Světlo světa totiž spatří několik tajemství, která měla zůstat utajená. Včetně tajemství kůže...

Každý má nějaká tajemství, která si chce nechat pro sebe. Přitom bychom žádná tajemství mít neměli. O tom to celé je.

Autorce se podařila jedna důležitá věc: sepsala dílo, které má naprosto originální námět. Nic v podobném duchu jsem ještě nečetla. I když jsem se v tetování nikdy nevyžívala a vlastně ani žádné nemám, příběh mě jednoduše dostal. Některé věci jsem sice odhalila poměrně brzo, ale i tak jsem si čtení moc užila. Dalším bonusem je to, že do svého vyprávění autorka vložila spoustu legend. A to já mám moc ráda. Styl psaní je také výborně zvolený: lehký, svěží, čtivý, místy napínavý, zkrátka tohle prostě přečtete jedním dechem. Opravdu se moc těším na další díl.

Troufám si říct, že toto dílo sedne širokému spektru čtenářů. Nejsem ve věkové kategorii, které je Tajemství kůže určeno. A přesto se nemohu dočkat, až se pustím do dalšího dílu. Opravdu doporučuji čtenářům všech věkových kategorií, kteří hledají něco nového a neotřelého.

Hodnocení 100%         Autor recenze Maru.Maruska

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!