Tony Parsons, Na porážku

Na Nový rok je v bohaté londýnské čtvrti jedna z rodin nalezena mrtvá. Někdo je odpravil jateční pistolí jako dobytek na porážce. A jejich nejmladší dítě se pohřešuje. Při pátrání po vrahovi se odhalí, že podobná vražda se stala už před třiceti lety. Spáchal ji tehdy muž, kterému se začalo přezdívat Řezník. Ten je dnes sice na svobodě, ale je starý a umírá. Je možné, že se vrátil ke svému řemeslu? Nebo se to na něj jen někdo pokouší hodit? Detektiv Max Wolfe musí vypátrat, proč někdo chtěl tuhle šťastnou rodinu zavraždit – šlo o náhodu, anebo krutou pomstu? Jsou na řadě další? S každou uplynulou vteřinou se přitom zvyšuje možnost, že ztraceného chlapce už nenajde živého.

Tony Parsons a jeho Max Wolfe jsou zpět! Na porážku - britský krimi thriller z londýnské čtvrti plné boháčů právě vyšel.

I ty nejšťastnější rodiny mívají temná a zvrácená tajemství, pro která jsou schopni zabít.

Na myšlenku napsat krimi román přivedl Tonyho Parsonse světoznámý režisér Sam Mendes, který mu v roce 2010 napsal pochvalný e-mail k románu Muž a chlapec s dotazem, zdali by ho zajímalo i jeho zfilmování… Na to sice nedošlo, ale v hlavě Tonyho Parsonse se pomalu rodil detektiv Max Wolfe…

V nakladatelství MOBA právě vychází druhý kriminální příběh v hlavní roli s detektivem Maxem Wolfem s názvem Na porážku.  Z originálu The Slaughter Man přeložila Michaela Teličková.

Tony Parsons, Na porážku

Na Nový rok je v uzavřené rezidenční komunitě na severu Londýna nalezena vyvražděná bohatá rodina – ovšem jejich nejmladší dítě se pohřešuje. Vražedná zbraň, jateční pistole užívaná k omráčení dobytka před porážkou, zavede detektiva Maxe Wolfa do zaprášeného koutu Černého muzea Scotland Yardu věnovaného vrahovi, který byl před třiceti lety známý jako Řezník. Ovšem Řezník už si svůj čas ve vězení odsloužil, dnes je starý a umírá. Je opravdu možné, že by se vrátil zpátky do hry?

 

Na porážku je druhou knihou z pentalogie odehrávající se v Londýně, tento příběh zavede čtenáře do čtvrti High Gate Village na severu Londýna. Jak je toto město pro děj důležité popisuje Tony Parsons v přiloženém press kitu.

Trailer ke knize https://bit.ly/2QzmHtX

Nakladatelství MOBA už pracuje na překladu třetí knihy série, v originále The Hanging Club.

Ohlasy na knihu ze zahraničí:

„Parsonsův román, napsaný neobyčejně jasně s pozoruhodným pochopením, potvrzuje, že si autor zaslouží místo na vrcholu britské detektivní literatury.“  Daily Mail

Seděl jsem u knihy jako přikovaný od první do poslední stránky. Vynikající.“ Irish Independent

Medailon autora:

Tony Parsons v šestnácti letech odešel ze školy a začal pracovat v lihovaru Gordon’s Gin v Islingtonu v Londýně na noční směny, ovšem pak dostal nabídku na první novinářskou pozici pro New Musical Express. Dnes je z něj cenami ověnčený publicista a autor bestsellerů, jehož romány byly přeloženy do více než čtyřiceti jazyků, naposledy do vietnamštiny. Jeho napůl biografický román Muž a chlapec se stal britskou knihou roku.

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!