TOP připravované tituly nakladatelství MOBA

Nejočekávanější tituly nakladatelství MOBA, které připravujeme pro své čtenáře na nejbližší období.

Nejočekávanější tituly nakladatelství MOBA, které připravujeme pro své čtenáře na nejbližší období.

 
Vlastimil Vondruška - Prokletí rodu Janoviců
Tvrz pánů Janovských z Janovic jako by přitahovala loupeživé rytíře a drsné válečníky. Když posledního z nich Petra Sudu z Řenče zemské vojsko oblehlo, tvrz dobylo a vypálilo. Tehdy se vrátila do rukou Janoviců. Jenže krvavé prokletí nezmizelo. Oldřich z Janovic požádá královskou komoru o pomoc, protože mu kdosi vyhrožuje. Než ale úřad začne jednat, je zavražděna jeho žena Žofie. Jiří Adam z Dobronína má řízení v Domažlicích a dostane za úkol vraždu vyšetřit. Jenže netuší, jak temnou minulost musí odkrýt.

František Niedl - Baron Trenck - až na hranici pekel
Fascinující příběh Franze Trencka, muže nezkrotné povahy i odvážného dobrodruha
Již od útlého mládí se se svým otcem účastnil mnohých vojenských tažení, v mládí byl pak jeho život plný milostných avantýr, které pokračovaly i poté, co se dostal do Pálffyho uherského pluku. Trenck se účastnil též tažení proti Turkům, při kterém se mnohokrát vyznamenal. Po mnoha peripetiích se mu podařilo konečně usadit na panství ve Slavonii, kde podniká četné výpravy proti tlupám lupičů. V té době se Rakousko-Uhersko nachází ve svízelné situaci, kdy je napadeno ze všech stran a kdy hrozí, že mladičká Marie Terezie dědictví po předcích neudrží a její monarchie zanikne. V této kritické situaci jí Trenck nabídne, že na vlastní náklady vyzbrojí oddíl pandurů o tisíci mužích, a panovnice tuto velkorysou nabídku přijímá...


Štěpán Javůrek, Miloš Urban - Krušnohorské osudy
Krušnohorské osudy přinášejí dvacet příběhů z historie Krušných hor, které jsou němým svědkem všeho důležitého, co se na Starém kontinentě v uplynulých staletích odehrálo. Snoubí se zde nádherná krajina, cenné přírodní lokality evropského významu, technické památky odkazující na bohatou hornickou historii regionu, údolí bývalých zaniklých obcí, které připomínají jejich někdejší slávu, nebo rozhledny, jež zde stavěli první propagátoři turistiky. Kniha přináší příběhy významných osobností, událostí a míst Krušných hor, které jsou doplněny množstvím historických i současných fotografií, pomocí nichž se přenesete do tohoto krásného koutu naší země. Součástí jsou také odkazy na mapu oblasti s množstvím tipů na výlety po okolí a dále videopříběh osobností Krušných hor, které vám představí kraj svého srdce.

Linda Castillo - Ďábelské srdce
Jednoho podzimního dne je policejní náčelnice Kate Burkholderová přivolána na odlehlou polní cestu k tělu amiše zastřeleného kuší. Zavražděný Aden Karn byl teprve dvacetiletý oblíbený mladík ze vzorné amišské rodiny. Při odhalování Karnovy minulosti se však ke Kate donesou i zvěsti o jeho temné minulosti. Co když Aden Karn nebyl ten všemi obdivovaný milý muž? Nebo jsou to všechno jen zákeřné pomluvy, které mají oběť očernit? Kate postupně zjišťuje, že se Aden obklopoval pochybnými přáteli, jejichž chování vůbec nezapadá do představy o laskavém a slušném amišském mladíkovi. A když za ní pak přijde mladá amiška s hrůzostrašným příběhem o násilí, jehož se na ní Aden Karn měl dopustit, na povrch začne vyplouvat nová tvář oběti coby možného sexuálního predátora…

Kate Quinn - Had a perla
Řím, rok 1492

Svaté město je zalité krví a opředené tajemstvími. Papež umírá a Boží trůn zůstává neobsazen. Rod Borgiů začíná svůj legendární vzestup... Giulia Farnese má dlouhé světlé vlasy a svět jí leží u nohou. Vlastně má vše, co si žena může přát: krásu, bohatství i pohledného muže. Když však zjistí, že se má stát konkubínou bezohledného kardinála Borgia, smyslného muže a kandidáta na papeže, který ji vášnivě miluje, její život se od základu změní. Do Borgiova harému ji následují dva důvěrní společníci: Leonello, cynický osobní strážce, který se chce pomstít tajemnému vrahovi, a kuchařka Carmelina. Ve Vatikánu mezitím kvete korupce a objevují se stále noví a noví nepřátelé. Giulia a její přátelé tedy budou potřebovat veškerý svůj důvtip, aby ve světě Borgiů přežili…

Ann Granger - Vrahův učeň
Londýn pokrývá chlad a hustá mlha. Inspektor Scotland Yardu Ben Ross má však jiné starosti než rozmary počasí, neboť v zadní části restaurace na Piccadilly bylo nalezeno tělo mladé ženy. Kdo je oběť a jak se ocitla na takovém místě? Pátrání zavede inspektora Rosse nejprve do Salisbury a poté k majiteli pozemku v Yorkshiru. Mezitím Benova žena Lizzie s pomocí jejich služebné Bessie vyšetřuje záhadu dívky, která je zřejmě vězněna ve svém vlastním domě. Zatímco Ben usilovně pracuje na případu, který se zdá být stále složitější, Lizzie odhalí důležitý důkaz, který by mohl vést k vyřešení zločinu…

Dagmar Digma Čechová - Noc špatných polibků
Na rozlučce se svobodou je dovoleno vše, tím spíš když si nevěsta přeje divokou jízdu. Zapomíná však, že jí i jejím bývalým spolužačkám už dávno není dvacet a že je doma třeba čekají závazky, které by s tím tak docela nesouhlasily. Krátké vybočení ze stereotypu nezůstane bez následků a přinese nejen obnovení starých vazeb, ale pro některé znamená i bolestné odkrytí pravdy o jejich životě, který si kdysi představovaly úplně jinak.

Rosie Clark - Láska a sňatky v Harpers
L
ondýn, 1913
Děvčata z obchodního domu Harpers na londýnské Oxford Street jsou s novou prací spokojená a jejich životy jsou plné překotných událostí. Sally, Beth, Maggie a Rachel, čtyři mladé ženy, jež spojily troufalé myšlenky sufražetek, nyní žijí pod jednou střechou. Zatímco některým se podaří najít lásku a dočkají se i manželství, dalším štěstí naproti nepůjde a budou se muset vypořádat se spoustou slz a zlomeným srdcem. Všechny je ale spojuje práce v Harpers a díky přátelství a lásce společně naleznou sílu postavit se všem nepřízním osudu.

 

Prokletí rodu Janoviců
Vondruška, Vlastimil
Mladý Jiří Adam z Dobronína odjíždí do západních Čech na rutinní kontrolu městského hospodaření. Vezme s sebou i svou ženu Johanku, protože netuší, co ho v pošumavském kraji lapků a opovědníků čeká. Záhy poté, co dojde k první vraždě, musí začít vyšetřovat, i když to není jeho povinnost. Ba co víc, při pátrání mu přes protesty začne pomáhat i jeho Johanka. Zločiny se množí a vrší se i podezřelí, ale zdá se, že žádné indicie nevedou k rozuzlení.
339 Kč271 Kč
Předobjednávka
Baron Trenck - až na hranici pekel
Niedl, František
Trenckův život je již od dětství plný dobrodružství. Jako sedmiletý chlapec se účastní svého prvního tažení, aby co nejdříve přičichl k vojenskému řemeslu. Pomáhá v lazaretu a svou nelehkou práci vykonává s až neuvěřitelnou samozřejmostí. Trenckův život se následně plní milostnými avantýrami, které mu spolu s jeho výbušnou povahou značně komplikují celou profesní vojenskou kariéru.
349 Kč279 Kč
Předobjednávka
Krušnohorské osudy
Javůrek, Štěpán, Urban. Michal
Krušnohorské osudy přinášejí dvacet příběhů z historie Krušných hor, které jsou němým svědkem všeho důležitého, co se na Starém kontinentě v uplynulých staletích odehrálo. Snoubí se zde nádherná krajina, cenné přírodní lokality evropského významu, technické památky odkazující na bohatou hornickou historii regionu, údolí bývalých zaniklých obcí, které připomínají jejich někdejší slávu, nebo rozhledny, jež zde stavěli první propagátoři turistiky.
499 Kč399 Kč
Předobjednávka
Ďábelské srdce
Castillo, Linda
Jednoho podzimního dne je policejní náčelnice Kate Burkholderová přivolána na odlehlou polní cestu k tělu amiše zastřeleného kuší. Zavražděný Aden Karn byl teprve dvacetiletý oblíbený mladík ze vzorné amišské rodiny. Při odhalování Karnovy minulosti se však ke Kate donesou i zvěsti o jeho temné minulosti. Co když Aden Karn nebyl ten všemi obdivovaný milý muž? Nebo jsou to všechno jen zákeřné pomluvy, které mají oběť očernit?
349 Kč279 Kč
Předobjednávka
Had a perla
Quinn, Kate
Svaté město je zalité krví a opředené tajemstvími. Papež umírá a Boží trůn zůstává neobsazen. Rod Borgiů začíná svůj legendární vzestup... Giulia Farnese má dlouhé světlé vlasy a svět jí leží u nohou. Vlastně má vše, co si žena může přát: krásu, bohatství i pohledného muže. Když však zjistí, že se má stát konkubínou bezohledného kardinála Borgia, smyslného muže a kandidáta na papeže, který ji vášnivě miluje, její život se od základu změní.
399 Kč319 Kč
Předobjednávka
Vrahův učeň
Granger, Ann
Londýn pokrývá chlad a hustá mlha. Inspektor Scotland Yardu Ben Ross má však jiné starosti než rozmary počasí, neboť v zadní části restaurace na Piccadilly bylo nalezeno tělo mladé ženy. Kdo je oběť a jak se ocitla na takovém místě? Pátrání zavede inspektora Rosse nejprve do Salisbury a poté k majiteli pozemku v Yorkshiru.
319 Kč255 Kč
Předobjednávka
Noc špatných polibků
Čechová, Dagmar Digma
Na rozlučce se svobodou je dovoleno vše, tím spíš když si nevěsta přeje divokou jízdu. Zapomíná však, že jí i jejím bývalým spolužačkám už dávno není dvacet a že je doma třeba čekají závazky, které by s tím tak docela nesouhlasily. Krátké vybočení ze stereotypu nezůstane bez následků a přinese nejen obnovení starých vazeb, ale pro některé znamená i bolestné odkrytí pravdy o jejich životě, který si kdysi představovaly úplně jinak.
319 Kč255 Kč
Skladem
Láska a sňatky v Harpers
Clarke, Rosie
Děvčata z obchodního domu Harpers na londýnské Oxford Street jsou s novou prací spokojená a jejich životy jsou plné překotných událostí. Sally, Beth, Maggie a Rachel, čtyři mladé ženy, jež spojily troufalé myšlenky sufražetek, nyní žijí pod jednou střechou. Zatímco některým se podaří najít lásku a dočkají se i manželství, dalším štěstí naproti nepůjde a budou se muset vypořádat se spoustou slz a zlomeným srdcem.
349 Kč279 Kč
Předobjednávka

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!