Naďa Horáková Tajnosti sborovny, Ann Granger Kořeny zla

Ann Granger, Kořeny zla, z originálu Rooted in Evil přeložila Tereza PavlíkováV lese v západní Anglii se objeví tělo Carla Finche s prostřelenou hlavou a vypadá to jako jasná sebevražda. Ale policie brzy zjišťuje, že přijít tomuto případu na kloub nebude vůbec jednoduché. Výpovědi svědků se rozcházejí, a jakmile si Ian Carter a inspektorka Jess Campbellová na případ posvítí, začíná být jasné, že na mrtvého muže měl spadeno nejeden člen místní komunity...Naďa Horáková, Tajnosti sborovnyTři mušketýři byli čtyři, protože se neuměli spočítat.Rodiče byli včera na opeře Foglarova svatba.Otázka učitele: Čím dýchá prase domácí?Odpověď žáka: Okýnkem.I takové perličky můžeme najít ve slohových pracích nebo odpovědích žáků základní školy.Ať už na svá školní léta vzpomínáme neradi, anebo naopak s radostí, úsměvem či humorem, ať se nám vybavují zážitky příjemné, anebo takové, na které bychom rádi zapomněli, základní škola se každému z nás vryje do paměti doslova nesmazatelně. A nejenom žákům, ale i učitelům.Spisovatelka a scenáristka Naďa Horáková má za sebou třicetiletou učitelskou praxi. Její trefné postřehy ze školní praxe nejenom pobaví, ale s milou nadsázkou prozradí i to, co obvykle zůstává skryto mezi čtyřmi stěnami tříd, kabinetů a sboroven.

V hlavní roli ženy: učitelka odkrývá v knize Tajnosti sborovny, diplomatka hledá v krimi příběhu Kořeny zla

Jihomoravská rodačka Naďa Horáková, ale také učitelka na Základní škole s třicetiletou praxí a vášnivá spisovatelka odkrývá v nejnovější povídkové knize Tajnosti sborovny.

Její trefné postřehy ze školní praxe nejenom pobaví, ale s milou nadsázkou prozradí i to, co obvykle zůstává skryto mezi čtyřmi stěnami tříd, kabinetů a sboroven.

Tři mušketýři byli čtyři, protože se neuměli spočítat.

Rodiče byli včera na opeře Foglarova svatba.

Otázka učitele: Čím dýchá prase domácí? Odpověď žáka: Okýnkem.

I takové perličky můžeme najít ve slohových pracích nebo odpovědích žáků základní školy.

Ať už na svá školní léta vzpomínáme neradi, anebo naopak s radostí, úsměvem či humorem, ať se nám vybavují zážitky příjemné, anebo takové, na které bychom rádi zapomněli, základní škola se každému z nás vryje do paměti doslova nesmazatelně. A nejenom žákům, ale i učitelům. Podobné najdete i knize Nadi Horákové Tajnosti sborovny

Když se britská diplomatka Ann Granger balila na místo nového pracovního postu na ambasádě v Praze, netušila, že zde potká svého manžela. Po svatbě spolu žili a pracovali pro velvyslanectví Velké Británie v Zambii i Německu, aby se posléze vrátili zpět domů a usadili se v malebném Oxfordshiru.

Ann Granger je autorkou mimořádně oblíbených detektivních románů, z nichž již pátý v řadě v hlavní roli s detektivy Jess Cambellovou a Ianem vychází v nakladatelství MOBA.

Ann Granger, Kořeny zla, z originálu Rooted in Evil přeložila Tereza Pavlíková

V lese v západní Anglii se objeví tělo Carla Finche s prostřelenou hlavou a vypadá to jako jasná sebevražda. Ale policie brzy zjišťuje, že přijít tomuto případu na kloub nebude vůbec jednoduché. Výpovědi svědků se rozcházejí, a jakmile si Ian Carter a inspektorka Jess Campbellová na případ posvítí, začíná být jasné, že na mrtvého muže měl spadeno nejeden člen místní komunity...

 

Tagy

Zaujal vás tento text? Sdílejte ho s přáteli!