Žižka – Grunwald 1410

Skladem
 Doručení: ihned
189 Kčvč. DPH
Jan Žižka vstupuje do našeho dějinného povědomí až při začátku husitských bouří. Co však dělal před tím? Kde nasbíral své válečnické zkušenosti? V roce 1410 se odehrála jedna z největších bitev středověku – bitva u Grunwaldu. Historici si nejsou jisti účastí husitského vojevůdce, ale tvrdí, že v Polsku v té době jistě byl, na což jsou i písemné důkazy. Není však jisté, že v ní sám opravdu bojoval. Celý popis

Bibliografické údaje

Rok vydání:
2022
Počet stran:
320
Formát:
120 x 200
Vazba:
pevná vazba
ISBN:
978-80-279-0252-1
Další formáty:

Popis produktu

Jan Žižka vstupuje do našeho dějinného povědomí až při začátku husitských bouří. Co však dělal před tím? Kde nasbíral své válečnické zkušenosti?
V raných letech 15. století, ještě před tím, než se stal slavným vojevůdcem, působí Jan Žižka jako dveřník krále Václava IV. Má panovníkovu plnou důvěru, a tak je vyslán do Polského království, aby krále Vladislava II. Jagella zpravil o trvajícím přátelství mezi oběma zeměmi. V sílícím napětí mezi Polskem a řádem německých rytířů, kteří se Polské království chystají napadnout, se Žižka ukazuje jako velmi schopný bojovník i stratég. Schyluje se k jedné z největších bitev středověku – bitvě u Grunwaldu – a Jan Žižka má příležitost do ní významným způsobem zasáhnout a odnést si z ní zkušenosti pro své další působení.

Recenze

Celkové hodnocení
0 %
Nikdo zatím produkt nehodnotil Recenze ani hodnocení zboží zákazníky není provozovatelem eshopu upravováno.

Ukázky z knihy